logo

Intrauterin enhet (IUD). anmeldelser

Totalt antall meldinger: 280

11/22/2010, Olga
Jeg er 27, et år etter fødselen, jeg ble gravid og gikk for en abort, følelser som ord, så jeg bestemte meg for å sette en spiral, legen selv sa hvem som skulle kjøpe og billig. De satte det i de siste dagene i måneden, da det allerede var smurt, så Det gjør vondt. Det eneste som bekymrer meg nå er at det er veldig rikelig og lang perioder.

10/7/2010, Kate
Jeg 20. sette Navy etter fødsel, fordi månedlig gikk i 2 måneder. Det var smerter i underlivet, OBSTATIVE menstruasjoner, vondt tilbake, som med sammentrekninger, svakhet, konstant slimutslipp. Under sex følte mannen min hår, følte jeg ubehag, fordi Jeg var redd for at spiralen skulle skifte. men med en gang gikk mannen sin til utlandet for å jobbe som følge av sex, det var det ikke. etter et par måneder dro jeg til legen for å ta av spiralen, jeg kunne ikke tolerere slike perioder, det viste seg at jeg samlet hele gjengen. skjeden og livmoren ble forstørret, trøst.. brrr.. Jeg var skremt. da hun valgte lUD, viste det seg at hun var rusten))) i ca en måned fortsatte alle bakgrunner, da alt gikk tilbake til det normale. Hvis jeg hadde gått lengre, ville det vært verre.. nå vil jeg ha en gips mens jeg ammer. mange "mot", men du bestemmer deg selv, fordi hver organisme er forskjellig.

08/26/2010, anonym
Etter den første fødselen satte hun opp en multiload spiral. Hun har vært hos henne i 6 år (selv om hun er satt på i 5 år). Ikke noe problem, sett og glem. Så snart helixen ble fjernet, begynte Jess to ganger senere å ta på seg OK - bare forferdelig: håret falt ned, brystet hennes økte med 2 størrelser og det gjorde vondt vondt. Nå vil jeg sette spiralen igjen i 5 år.

9. august 2010, Lena
Jeg er 24 år gammel. Jeg fødte datteren min for 2 år siden, (det var en keisersnitt), min mann ber om å installere en spiral. Men jeg vil egentlig ikke. Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg leser anmeldelser, og for det meste negative, elsker mannen hardt sex, så jeg tror at hun vil hoppe ut veldig raskt? Er det så? Påvirker det

01/17/2011, Natalia
Jeg også, etter COP og gikk rundt mange leger, hvorav 90% i en stemme sa på ingen måte.
Og det faktum at hun kan falle ut med slik samleie 70%
Så denne beskyttelsesmetoden er ikke egnet!

27.10.2011, Olga
Hei, jeg er 21 år gammel, jeg fødte en datter for et år siden, jeg satte en spiral for 3 uker siden, under samleie sier mannen min at hun føler seg en ubehagelig følelse noen ganger hvordan man skal håndtere dette?

10.12.2010, Katerina
Jeg er 30 år gammel. to barn: de er 7 og 5 år gamle Etter å ha født det andre barnet, ønsket jeg ikke å få flere barn, som om hele settet - datteren og sønnen :) var redd for å sette spiralen, det er nok "velønskere" også, som fraråder. beskyttet av orale prevensjonsmidler, bare - piller, til igjen fløy. sønnen var fortsatt liten, så graviditeten brøt av og uten å nøle en spiral. Først var hun redd for at hun ville falle ut, de sier at det er stor risiko i løpet av de første tre månedene, og selv i løpet av året kan alt være slik. Men Gud har nåde og nå med spiral med 2 års sorg, jeg vet ikke. Min mann og jeg foretrekker også hardt sex, men det er greit - ingen ubehag, ingen smerte eller syklusforstyrrelser - alt er bra - vi lever et fullverdig sexliv.

12/10/2010 Luda
Fortell meg hvilken dag du kan starte etter at du har installert Navy?

11.01.2011, Elena
Det virker umiddelbart, men siden det blir introdusert i de siste dagene i måneden, anbefaler leger det et par dager

12.25.2010, Julia
I går sa marinen at legen sa at du kan leve når perioden er helt over 26 år gammel

Navy vurderinger

Mobil applikasjon "Happy Mama" 4.7 Kommunikasjon i søknaden er mye mer praktisk!

Jeg satte det, under installasjon spiral pierced bakvegen av livmor. Syet gjennom abdominal kirurgi under generell anestesi. de sa at de fortsatt var heldige, det skjer at helixen allerede flyr i livmoren mens du bærer og pierces den. Og her går tellingen i et øyeblikk, siden blødningen i bukhulen, smerten, selvfølgelig gjør magen vondt, men du tenker ikke på en spiral. Du kan begynne å utsette en samtale til legen på typen vent, magen kan passere, og deretter verdifull tid blir savnet.

Min venn etter at hennes intrauterinskade ble gravid. Nå kan de ikke føde - hele tiden miscarriages. Jeg vil ikke engang prøve.

Min tante har spiralen allerede siden 1992. Alt er normalt, hun har brukt det i over 20 år, og alt er bra, søsteren min sa det for 5 år siden, hun leste også hva hun kunne ta med henne, sa hun - vel, vi skal føde, og om 5 år Jeg vil ta et hint å ta))) kjæresten min er 4 år gammel - alt er bra (ttt) og jeg satte meg selv den andre dagen, jeg tror dette er det beste alternativet, selv om jeg ikke vil nekte det tredje barnet, men det er ingen problemer, med mindre selvfølgelig Det er ingen helse, men alle prevensjonsmidler har negativ tilbakemelding

Prøv et prevensjonsimplantat. Jeg er heller ikke fornøyd med marinen og eiken på grunn av den abortive metoden og mange bivirkninger. Og dette er det vi trenger.

Intrauterin enhet: fordeler og ulemper

Den intrauterine enheten (IUD) er en av de vanligste måtene å beskytte mot uønsket graviditet. Og det er ikke overraskende, fordi påliteligheten av denne prevensjonsmetoden er over 95%.

Ifølge WHO, for tiden, foretrekker ca 75 millioner kvinner iUD på grunn av effektiviteten og brukssikkerheten. Men installasjonen av en spiral er et inngrep i kroppen, så denne prosedyren har absolutt fordeler og ulemper, som bør studeres før bruk.

Hva er intrauterin enhet (IUD)

Den intrauterine enheten er en liten plast og metall enhet som er satt inn i en kvinnes livmor for å beskytte mot uønsket graviditet. Sølv eller kobber, som er dekket med en spiral, beskytter livmorhulen mot infeksjon og øker prevensjonseffekten.

Det finnes mange forskjellige typer intrauterine enheter, avvikende i størrelse, form, materialer, for eksempel: loop, spiral, T-formet, ring, hestesko, etc. Den vanligste er for tiden den T-formede IUD. Det forhindrer at sædceller kommer inn i livmoren ved å redusere ovulasjonsperioden og forhindrer det befruktede egget fra å feste seg til livmor endometrium.

De frigjør også hormonelle intrauterine enheter, som kombinerer fordelene ved oral og intrauterin prevensjon. Bruksanvisning er festet til enhver intrauterin enhet. Bare en lege kan hente opp, installere og fjerne en spole fra livmoren. Navy kan brukes opptil 10 år, men vanligvis settes det på år 3-4. Gynekologer anbefaler oftest kvinner slike spiraler som Mirena, Multiload, Nova T.

Hvordan virker den intrauterine enheten (IUD)?

Handlingsprinsippet til intrauterin enheten er å forhindre implantasjon og utvikling av embryoet i livmoren. Spiralen skaper effekten av tilstedeværelsen av et fremmedlegeme som forhindrer at sædceller kommer inn i livmoren og befruktning av egget. Hvis befruktning skjer, gjør helixen det umulig å feste egget til livmor endometrium.

Hvilken spiral er bedre og hvordan du velger riktig lUD, bare legen bestemmer, idet du tar hensyn til kroppens individuelle egenskaper. Etter å ha satt helixen inn i livmorhulen, begynner den straks sitt arbeid. Den antikonceptive effekten av IUD er basert på følgende virkningsmekanismer:

Spiralen øker tonen i livmormusklene, og forhindrer vedlegg av et befruktet egg. Det forbedrer også peristaltikken til fallopierørene, og derfor har det befruktede egget tid til å komme inn i livmoren når endometrium ikke er klar for dette. Hvis befruktning forekommer, vil graviditeten bli avbrutt ved spontan abort tidlig i perioden.

  • effekt av aseptisk betennelse

Etter å ha satt helixen, begynner leukocytter å stige i livmoren, oppfatter det som fremmedlegeme. Leukocyttinfiltrasjon av endometrium gjør det umulig å implantere egget. I tillegg forbedrer hvite blodlegemer og makrofager prosessen med spermabsorpsjon, noe som gir en enda mer utprøvd prevensjonsvirkning.

  • effekt av å skape enzymforstyrrelser

Den intrauterine enheten endrer sammensetningen av enzymer i livmorhalsens endometrium og skaper i det ugunstige forhold for befruktning.

  • obstruksjonseffekt av sperm penetrering i livmorhulen

Endene av filamentene til den intrauteriniske enheten hindrer sæd fra å komme inn i livmorhalsen. I hormonelle spoler i livmorhalsen oppstår også tykkelse av slim.

  • effekt av inhibering av eggløsning

Spiralen skaper betingelsene for å blokkere eggløsning, som påvirker hypotalamus-hypofysesystemet.

Installere den intrauterine enheten

Den intrauterine enheten kan brukes til kvinner som har født etter abort, hvis abort ble utført uten betennelseskomplikasjoner, kvinner som har født seg etter 35 år, som har kontraindikasjoner til orale prevensjonsmidler, kvinner med lav risiko for infeksjoner i reproduktive kanaler i fravær av livmorhalske sykdommer.

Prosedyren for å sette inn en spiral i livmorhulen er en medisinsk inngrep som krever noe preparat. Før du installerer spiralen, bør en kvinne bli godt undersøkt og helbredet alle kroniske gynekologiske sykdommer.

Inspeksjon før du installerer Navy inkluderer:

  • konsultere en lege for å samle en patients historie;
  • gynekologisk undersøkelse for å bestemme størrelsen og plasseringen av livmoren;
  • Ultralyd av bekkenorganene for å ekskludere formasjoner og inflammatoriske prosesser i livmoren og dets vedlegg;
  • klinisk blod og urintester;
  • blodprøver for HIV, syfilis, hepatitt;
  • Levering av swabs på cytologi, mikroflora fra 3 poeng, bakposev separerbare vagina og livmoderhalsen;

Umiddelbart før innføringen av lUD, må gynekologen sonde livmoren og måle lengden og avstanden mellom livmorvinklene. Helixen er satt inn i 3-4 dager med menstruasjon, for i kritiske dager er livmorhalsen røde, noe som letter innsetting av lUD. Også blodet som frigjøres under menstruasjon, reduserer risikoen for livmorskade og betyr fravær av graviditet ved montering av spiral.

Svak smerte i magen etter innføring av spiral og spotting - normen, det er bare reaksjonen av livmoren til innføring av et fremmedlegeme. I de første dagene er pasienten ikke anbefalt trening. Sexlivet etter installering av lUD kan begynne om 1-2 uker, avhengig av helsetilstanden.

I de første månedene etter montering av helixen, er utseendet av spotting mulig. Hvis helixen er riktig satt, må ikke kvinnen eller hennes seksuelle partner føle det. Medisinsk undersøkelse etter innføring av spiral må gjøres først en gang i måneden, deretter en gang hver tredje måned og deretter hver sjette måned.

Bivirkninger etter lUD-innsetting

Bivirkninger etter å ha installert helixen i livmorhulen forekommer sjelden. Moderne teknologier for produksjon av intrauterin utstyr reduserer risikoen for utseende til et minimum. Men likevel må du konsultere en lege etter innføringen av helixen, hvis du har:

  • kraftig blødning
  • under magesmerter;
  • mistanke om graviditet;
  • smertefull eller blodig utslipp under samleie
  • symptomer på infeksjon dukket opp (uvanlig vaginal utslipp, kløe, brennende, ubehagelig lukt);
  • spiralstrenger forkortet eller forlenget

Kontraindikasjoner for å installere IUD

  • graviditet;
  • ektopisk graviditet i fortiden;
  • akutte eller kroniske inflammatoriske prosesser i kjønnsorganene;
  • endometriose;
  • cervikal dysplasi;
  • abnormitet av livmorstrukturen;
  • utdanning i livmoren;
  • livmorblodning;
  • anemi,
  • blødningsforstyrrelser;
  • endokrine sykdommer (diabetes, skjoldbruskkjertelproblemer)

Fordeler og ulemper med intrauterin enhet

Fordeler med intrauterin enhet

Den viktigste fordelen ved bruk av en IUD er langvarig beskyttelse mot uønsket graviditet (i en periode på 3 til 10 år, avhengig av typen av helix). Prevensjonseffekt oppstår umiddelbart etter installasjonen av enheten. Beskyttelsesmetoden ved hjelp av en spiral er meget effektiv, beskyttelsesgraden når 98%.

Spiralen er lett installert og denne prosessen er reversibel, dvs. På forespørsel fra pasienten kan spiralen fjernes når som helst på forespørsel fra kvinnen. Graviditet etter fjerning av helixen oppstår vanligvis etter flere sykluser, og noen ganger i første menstruasjonssyklus gjenopprettes fertiliteten ganske raskt.

IUD-prevensjon gir kvinner muligheten til å ta sine egne beslutninger om barns planlegging. Den seksuelle partneren vil ikke kunne finne ut om tilstedeværelsen av en spiral i en kvinnes kropp, fordi den ikke føltes. Ytterligere tiltak for beskyttelse av marinen er ikke nødvendig. Spiralen påvirker ikke på noen måte den generelle tilstanden til kvinnen, forverrer ikke utviklingen av ekstragenitale sykdommer.

Enkel bruk av lUD er at den ikke trenger daglig overvåking, som for eksempel med p-piller. Installert og glemt i flere år. Andre legemidler og stoffer påvirker ikke prevensjonsvirkningen av lUD. I nærvær av en spiral, kan du også utføre noen kirurgiske prosedyrer. Spiral er ikke kontraindisert under amming.

Kostnaden ved å installere en intrauterin enhet varierer avhengig av typen helix og den valgte klinikken, men generelt er denne beskyttelsesmetoden tilgjengelig for alle segmentene av befolkningen. I noen kvinneklinikker er spiraler satt helt gratis for kvinner. Tar orale prevensiver noen ganger koster mye mer.

Ulemper med intrauterin enhet

Kanskje den største ulempen ved å bruke IUD er at etter innføringen av helixen, forblir livmorhalsen røde, noe som er fulle av inngrep av patogene mikroorganismer i den. Dette kan i sin tur føre til en betennelsesprosess i bekkenet: livmorhalsen (endometritis) og dets vedlegg (adnexitt), selv om helixen er laget av metall med en desinfiserende effekt.

I de første månedene av å bruke en helix kan en kvinne oppleve smerte i underlivet. Årsaken til smerte etter å ha installert IUD er enten økt følsomhet i livmoren eller en feil valgt type helix. Tilstedeværelsen av et fremmedlegeme i livmoren, samt permanent mekanisk skade på livmorhalsens endometrium ved kontakt med spiralen, utvider menstruasjon og mengden menstrual strømning. I sjeldne tilfeller er det fulle av anemi.

Dessverre, noen ganger når du bruker lUD, kan en ektopisk graviditet oppstå - en tilstand der et befruktet egg er festet ikke i livmoren, der det skal være, men i egglederørene. Konsekvensene av ektopisk graviditet er ekstremt farlige, til og med dødelige, dersom graviditeten ikke ble oppdaget tidlig.

Når den blir introdusert i livmorhulen til helixen, blir livmor endometrium tynnere, noe som påvirker evnen til å bli gravid i fremtiden og øker risikoen for miskramper. Eventuelle abnormiteter i strukturen i kjønnsorganene til en kvinne er en kontraindikasjon for montering av en spiral, siden hundre prosent beskyttelse mot graviditet ikke kan garanteres.

En annen signifikant ulempe ved lUD er sannsynligheten for at en helix faller ut. Dette skjer vanligvis i kritiske dager. Siden tap av spiral ses av en kvinne ekstremt sjelden, er det uønsket graviditet mulig. IUD beskytter ikke mot kjønnsinfeksjoner, så det er en prevensjonsmetode, men med tvilsomme partnere bør du bruke ekstra beskyttelse med kondomer.

Spiralen er plassert bare på kvinner som har født, og derfor er ikke alle som en prevensjonsmetode egnet. Ikke sett inn, trekk ikke spiralen alene, kategorisk umulig. Alle manipulasjoner med intrauterin enhet skal kun utføres av en spesialist. Hvert halvår anbefales en kvinne å bli undersøkt av en gynekolog for forebyggende formål.

Dermed kan intrauterin enhet som en beskyttelsesmetode ikke passe hver kvinne, siden det er en rekke kontraindikasjoner og alvorlige bivirkninger ved bruk av den. Derfor, valg og installasjon av IUD krever nøye forberedelse og konsultasjon av en kvalifisert lege.

Prevensjonsspiral - kvinners forum

Den intrauterine enheten (IUD) settes inn i livmorhulen og forhindrer det befruktede egget fra å feste seg til livmorhinden. Mange IUDer inneholder kobber og sølv, som forhindrer utviklingen av inflammatoriske sykdommer og hemmer sædmotilitet. I 1926 foreslo tysk lege Ernst Grefenberg å bruke som Navy en ring av bronse legering, messing med lavt kobberinnhold. I 1960 utviklet American Jack Lipps den såkalte "Lipps-sløyfen", som var den første gangen at elastiske materialer ble brukt til fremstilling av IUDs, noe som gjorde det mulig å minimere traumer av en kvinne under spiralinstallasjonen.

Navy er introdusert i en periode på 3-5 år.

Den intrauterine enheten er satt inn av legen i 3-4 dager fra starten av menstruasjonen. På denne tiden er livmorhalsen litt åpen, noe som letter installasjonen av spiralen. I tillegg er graviditeten helt utelatt i denne perioden.

Etter å ha installert spiralen, kan sexlivet gjenopptas på 8-10. Etter utløpsdatoen eller i tilfelle komplikasjoner, fjernes helixen lett av en lege.

Den intrauterine enheten anbefales for kvinner som har født og kan etableres omtrent tre måneder etter levering. Men hvis en kvinne har født flere ganger eller har utført abort, kan lUD utløse perforering av livmoren, som observeres i ca 1% tilfeller.

Den reproduktive funksjonen til kvinner er ikke undertrykt. Etter fjerning av helixen er graviditet mulig i den første måneden.

* Høy ytelse, Pearl Index 0.8-1.9.
* Krever ikke daglig overvåking.
* Handlingsvarighet
* Hurtig gjenoppretting av fruktbarhet etter fjerning av lUD

* IUD-innføring og fjerning utføres i en medisinsk institusjon.
* Månedlig kontroll av en kvinne av tilstedeværelsen av IUD-tråder i skjeden etter menstruasjon
* Økt menstruasjonssmerter og utslipp i de første månedene ved bruk av lUD
* Mulig spontan utvisning av marinen.
* Øker risikoen for å utvikle bekkenbetennelsessykdommer hos kvinner som er utsatt for STD
* Økt risiko for å utvikle ektopisk graviditet

* Graviditet
* Spotting fra kjønnsorganet av ukjent etiologi
* Inflammatoriske sykdommer i bekkenområdet
* Ondartede svulster i livmorhalsen eller legemet
* Fibromyom, deformerer livmorhulen

Skrevet (12/08/2010 10:09)
---------------------------------------------
Jeg var på gynekologens undersøkelse i går, hun foreslo å sette opp en spiral.

Ærlig talt kunne jeg ikke leve med tanken på at det var en slags fremmedlegeme i kroppen min. det er verken naturlig eller naturlig!

Alt du trenger å vite om intrauterine enheter

Spiral intrauterin enhet er populær blant kvinner som ønsker å beskytte seg mot uplanlagt graviditet. Denne prevensjonsmetoden er kjent for sitt høye nivå av beskyttelse, men et stort antall jenter nekter å bruke lUD på grunn av informasjon om mulige bivirkninger.

Faktisk, hvis du velger riktig enhet og en spesialist som vil installere spiralen riktig, ta hensyn til indikasjoner og kontraindikasjoner, da Navy vil være en av de mest pålitelige alternativene for prevensjon.

Operasjonsprinsipp

En intrauterin enhet er en anordning laget av kobber og plast i form av et lite anker T-formet eller O-formet. Enheten er plassert i livmorhulen.

IUD forstyrrer bevegelsen av sæd, delvis ødelegger kroppene deres, forkorter eggets livssyklus, og i tilfelle av befruktning (som er ekstremt sjelden) forhindrer egget i å styrke livmoren.

Moderne enheter inneholder også levonorgestrelmetaller og hormoner, som i tillegg beskytter kvinnelige kjønnsorganer mot betennelse.

Alle vaginale spiraler har en kompleks virkningsmekanisme:

  • Langsom eggløsning, redusert eggstokkfunksjon;
  • Implantasjonsfeil;
  • Obstruksjon av sædbevegelse;
  • Endringer i eggets bevegelse gjennom egglederen.

Spiraler er praktiske for kvinner som er seksuelt aktive. I tilfelle av IUD er det ikke nødvendig med streng selvdisiplin, i motsetning til varianten med hormonelle stoffer.

Fordeler og ulemper

IUD er en effektiv form for prevensjon, testet og pålitelig, forutsatt at innføringen av intrauterin enheten utføres av en erfaren og dyktig gynekolog.

Hvis enheten er riktig plassert i livmoren, vil kvinnen ikke føle noe ubehag.

  • Høy effektivitet i prevensjon;
  • Langsiktig - opptil 5 år;
  • Etter utvinning er en fullstendig restaurering av fruktbarhet garantert etter flere sykluser;
  • Under samleie føler kvinnen og partneren ikke ludden;
  • Tilstedeværelsen av enheten forstyrrer ikke bruk av narkotika eller kirurgi;
  • Ingen behov for ekstra prevensjon;
  • Et bredt spekter av produsenter og ulike prispolitikker.
  • Livets livlige kropp vil være konstant ajar, som er full av inngrep av patogen flora;
  • Det er en fremmedlegeme i livmoren;
  • Økningen i kritiske dager, mengden blod som frigis vil være mye større;
  • Sannsynligheten for ektopisk graviditet øker flere ganger;
  • Kanskje det uavhengige fallet av enheten;
  • Risikoen for å skade livmorens vegger;
  • Det er ingen beskyttelse mot STDs;
  • I tilfelle av graviditet, truer enheten utviklingen av babyen.

Tilstedeværelsen av IUD øker sannsynligheten for komplikasjoner i fødselsprosessen, nesten alltid en slik graviditet kreves å bli avbrutt ved kirurgisk inngrep.

Typer og former

Det er omtrent 50 typer enheter av forskjellige former. I forbindelse med et så stort utvalg av enheter, bør spiralen bare velges av den behandlende legen.

Første generasjon:

  • Enheten inneholder ikke metaller eller hormoner, den er kun laget av plast;
  • Ikke forstyrrer bevegelsen av sæd til egget, befruktning skjer på vanlig måte;
  • Forebygger kun muligheten for å komme inn i egget til endometriumet;
  • Årsaker bivirkninger: kløe og brennende i skjeden, smerte i underlivet;
  • Det er mulig tap av enheten.

Spiralene til den første generasjonen blir nesten aldri brukt, siden andre typer enheter med færre bivirkninger er blitt utviklet.

Andre generasjon:

  • Andre generasjon Navy laget av plast og metaller som har en prevensjonseffekt - kobber, sølv, gull.
  • Enhetene skader spermatozoa og forstyrrer deres fremgang gjennom eggleder, så sannsynligheten for å bli gravid reduseres.

Tredje generasjon:

  • Hormonale intrauterine enheter;
  • Brukes som terapeutisk og prevensjonsmiddel.

Enheter kan ta mange former:

  • Bokstaven "T";
  • I form av en sirkel eller halvcirkel;
  • I form av en paraply;
  • Ligner på en hestesko.

Utvalget av enheten tar hensyn til historie, vekt, personlige anatomiske forskjeller, så det er umulig å avgjøre hvilken type enhet som er riktig for deg.

"Umbrella"

Den halvovale form av prevensjonsmiddel er referert til som en "paraply" eller "sko". På de ytre fremspringene i helixen er det små pigger som fastgjør prevensjonsmiddelet i livmoren, og hindrer at enheten faller ut.

ring

Runde spiraler kalles "ring" eller "halve ring". I noen land brukes bare disse typer spiraler. I en ringformet spiral er det bare en krølle og ingen antenner.

T-

T-formede spiraler regnes som svært komfortable, enkle å installere, fjerne og ikke forårsake ubehag når de brukes. Den T-formede enheten er mest fast plassert i livmoren. Denne typen spiral er perfekt for jenter etter keisersnitt.

Topp anmeldelse

I dag er det mange forskjellige lUD'er, men modellene nedenfor er fortjent som de beste intrauterinene.

Nova T

Spiral T-formet, for fremstilling av materialer som sølv og kobber. Takket være bruken av to typer ledninger forlenges driftsperioden til fem år.

Den er egnet for kvinner som har opplevd forfedreaktivitet flere ganger, og som tidligere har hatt inflammatoriske prosesser i kjønnsområdet. Gjennomsnittlig pris for installering av en intrauterin enhet Nova T er 4000 rubler.

Dzhaydes

Sølvringformet spiral Jaydes er laget i Bayer, har en driftsperiode på 3 år. Enheten er forbudt å installere kvinner som ikke har født. I Russland, Dzhaides kan ikke kjøpes, i Ukraina kostnaden er 2000 hryvnia. Stopp av menstruasjon er en bivirkning av bruk.

Multiload

Multiload - en spiral i form av bokstaven "T", tillatt å bruke under amming. Det er to typer som er forskjellige i trådtykkelse - 25 cm og 37,5 cm. Brukstid er 5-8 år.

Etter installering av intrauterin enhet Multiload, anbefales det å avstå fra å bruke tetracyklin antibakterielle midler. Kostnaden er ca 4 tusen rubler.

Juno

Navy Juno er representert i form av en hestesko og bokstaven "T". Materialet som brukes er sølv og gulltråd. Kostnad fra 550 rubler til 4 tusen rubler.

Levonova

For fremstilling av intrauterin enhet ble Mirena T-formet form benyttet. Verktøyet er plassert som en medisinsk enhet, brukes til sykdommer i den månedlige syklusen og endometriose. Driftstiden for Mirena intrauterin enhet er 5 år. Pris - 14 tusen rubler.

installasjon

Installere den intrauterine enheten, følg denne planen:

  1. Kvinnen er plassert på stolen til gynekologen;
  2. Et speil settes inn i vagina, livmorhalsen behandles med et antiseptisk middel;
  3. Bruk en probe, måler lengden på livmoren;
  4. En plastikkleder er satt inn;
  5. Ved bruk av stemplet presses lUD i livmorhulen;
  6. Skjeden fjerner filamenter, som er kuttet til ønsket lengde.

Filamentene (antennene til helixen) er nødvendige for å kontrollere plasseringen av enheten i livmoren.

Etter installasjonen av intrauterin enhet anbefales det å følge en rekke regler:

  • Ca 30 minutter å sitte, er det forbudt å stå opp;
  • Ikke bruk avføringsmidler
  • Den første dagen tar ikke et bad med varmt vann;
  • Ikke bruk tamponger i løpet av perioden.

Om lag to uker må unngås fra sexlivet. Det er strengt forbudt å engasjere seg i hard sex for å unngå tap av spiral.

Kontra

Installering av intrauterin utstyr har visse kontraindikasjoner. Før du bruker denne prevensjonsmetoden, bør du undersøke de eksisterende kontraindikasjonene som er delt inn i absolutt og relativt.

  • graviditet;
  • Genital Oncology;
  • Forverring av inflammatoriske sykdommer i kjønnsorganene;
  • Med et aktivt sexliv er det risiko for å få infeksjoner overført gjennom samleie;
  • Blødning.
  • Kroniske betennelsessykdommer i uterusen;
  • Månedlig, fortsetter med smertefulle opplevelser;
  • For mye utslipp under menstruasjonen;
  • Underutvikling av livmoren;
  • Tidligere var det en ektopisk graviditet;
  • Halsforvrengning;
  • Anemi og andre blodproblemer;
  • Redusert cervical tone;
  • Mangel på arbeidskraft i historien.

komplikasjoner

Antall komplikasjoner etter påføring av intrauterin enhet inkluderer følgende:

  • Skader på livmorhalsen;
  • Smertefulle følelser under menstruasjon eller under kjønn;
  • Manglende menstruasjonssyklus.

Det er ikke et faktum at komplikasjoner vil oppstå, men det er bedre å bli kjent med dem og være klar for dette.

Helix fjerning

Ofte blir fjerningen av intrauterin enheten gjort midt i den månedlige syklusen. Utvinningen av en spiral er ikke ledsaget av anestesi. Å fjerne spiralen ved hjelp av spesielle pinsett. Denne metoden for å fjerne enheten betraktes som den mest enkle, trygge og smertefri.

Det skjer at spiralen vokser inn i livmorveggen. I dette tilfellet er utvinningen vanskelig og forekommer bare ved kretsløp i livmorhulen, med ytterligere histologisk diagnose av det ekstraherte.

Noen ganger er det nødvendig med kirurgi hvis helixen ligger i nærheten av store fartøy, blæren, eller har vokst inn i vevet i bukhulen.

Uansett situasjon, bør bare en spesialist utføre fjerning av lUD. Det er strengt forbudt å gjøre dette på egen hånd.

anmeldelser

Anmeldelser av spiraler er forskjellige. Noen kvinner sier at enheten ikke forårsaker ubehag og effektivt beskytter mot uønsket graviditet. En annen gruppe kvinner merker utviklingen av en rekke bivirkninger.

Bedømmelse av vurderinger, har det vært en økning i populariteten til en slik spiral, som Gold Lili. Det skjer også at spiralen ikke overlever. Men hvis du overholder anbefalingene fra legen, bør alt være bra.

Intrauterin enhet: pris, vurderinger, bilder

Den intrauterine enheten (IUD) er en liten T-formet enhet laget av fleksibel plast som inneholder kobber eller hormoner.

Den vaginale spiralen hemmer spermens evne til å bevege seg, og eggløsning kan ikke forekomme i det hele tatt.

På grunn av dette reduseres sannsynligheten for utbrudd av befruktning. Den hormonholdige helix komprimerer cervical mucus, som forhindrer det befruktede egget fra å trenge inn i livmoren.

Imidlertid anbefales det i de fleste kvinner å installere en hormonfri spiral.

Den vaginale spolen er langt det beste, ikke-hormonelle middel mot uønsket graviditet.

Intrauterin enhet er det?

Virkningen av den intrauterine enheten har to retninger:

  • mekanisk effekt på livmorepitelet, noe som resulterer i endringer i endometriumstrukturen, og det befruktede egget kan ikke feste
  • skum dannet under inflammatoriske prosesser forårsaket av spiralens virkning på epitelet, reduserer mobiliteten og levedyktigheten til spermatozoa

I tillegg øker kobber prevensjonseffekten, forårsaker aseptisk betennelse i livmoren.

Faktisk er denne prevensjonsmetoden abortiv. Fordi graviditet som sådan kan forekomme, og det befruktede egget trenger inn i livmorhulen, men har ikke evnen til å implantere det på grunn av forstyrrelser i endometriske laget.

Fosteret dør på 7-10 dagers unnfangelse. Men i de fleste tilfeller har egget ikke engang tid til å modne. IUD utvider egglederørene, og det beveger seg langs dem flere ganger raskere enn vanlig. Som et resultat forblir egget umodent og uegnet til unnfangelse.

Hvordan installere den intrauterine enheten?

Den intrauterine enheten er installert av en fødselslege-gynekolog ved et medisinsk anlegg.

Legg inn videoen som det vanligvis skjer.

En kvinne må først undersøkes og bestå følgende tester:

  • for seksuelt overførbare infeksjoner
  • HIV, hepatitt
  • smør på flora
  • livmoderhalsskraping
  • Urinanalyse
  • Ultralyd av bekkenorganene

Hvis det ikke er kontraindikasjoner for installering av intrauterin enhet, og kvinnen ikke forventer et barn, blir hun registrert på en avtale med en lokal gynekolog. Legen setter spiralen i livmorhulen.

Det skal bemerkes at spiralen er satt hovedsakelig til fødsel til familie kvinner. Sykepleiere er foreskrevet en hormonholdig spiral av medisinske årsaker.

For eksempel reduserer Mirena mengden av blødning under menstruasjon, og forhindrer dermed veksten av fibromatøse noder på livmoren. Hos kvinner som har født, er livmorhulen mindre enn livmor, 2 ganger, og livmorhalskanalen er tværtimot lengre. I denne forbindelse er det mer praktisk å installere IUD for kvinner som allerede har blitt mødre.

Innføringen av spiralen utføres midt i syklusen. I løpet av denne perioden er den antibakterielle aktiviteten til cervical mucus maksimal, risikoen for avvisning og andre problemer er redusert.

Overflaten av livmorhalsen behandles med bedøvelsesgel. I ekstremt sjeldne tilfeller kan et smertestillende middel bli gitt. Men generelt føles en kvinne kun mild smerte, som kan sammenlignes med de som oppstår ved menstruasjonens begynnelse.

Da anbefales det å legge seg ned. Selvfølgelig er det i en polyklinisk vanskelig å gjøre. Det er best å ta ledig tid på Navy-installasjonen eller ta ledig tid fra jobben.

Prøv å ikke gjøre fysisk arbeid. I den første uken etter installasjonen, gi opp sex og sport. I løpet av denne tiden kan blødning og tyngde i magen oppstå.

Dette er ikke forferdelig, men hvis smerten er sterk og ikke slutter, er det nødvendig å konsultere en lege for å fjerne spiralen.

Hvordan fjerne en spiral?

Den intrauterine enheten ligner bokstaven "T" med antennene nedenfor.

For dem vil spiralen selv bli trukket. Prosessen med fjerning er i de fleste tilfeller smertefri, men kvinnen opplever ofte ubehag.

Hvis det ikke er komplikasjoner som perforering av livmor, blir fjerning av intrauterin innretning utført under polykliniske forhold.

Kvinnen ligger på gynekologisk stol, legen setter en dilatator inn i skjeden for å se livmorhalsen. Det behandles med antiseptisk middel. Da vil gynekologen ved hjelp av tau og andre hjelpemidler prøve å "ta" antennene og trekke helixen ut av livmoren.

Hvis dette av en eller annen grunn ikke virker, vil fjerningen bli utført ved hjelp av et hysteroskop.

Under fjerning vil kvinnen føle kramper og vondt i magen, muligens blødning, men alt går ganske raskt.

Pålitelighet som et middel til prevensjon

Denne prevensjonsmetoden anses som den mest pålitelige av alle tilgjengelige, og dens effektivitet er 99,9%.

Av de 100 kvinnene som hadde en spiral i løpet av året, ble bare en gravid.

Men kvinnen merket ikke bare at hun hadde spiralen falt. Og det faller ut for de som nettopp har født et barn, og for det ufødte barnet på grunn av den bredere delen av livmorhalskanalen.

Men ikke glem at intrauterin enheten ikke beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner, så du bør ikke glemme kondomet i fravær av en permanent seksuell partner.

Kombinasjonen av disse to beskyttelsesmetodene øker manglende evne til å bli gravid opp til 100%.

Hvis spiralen er riktig satt, kan en kvinne etter graviditeten bli gravid innen et år. I tillegg merket mange kvinner en positiv psykologisk effekt av bruk av intrauterin enhet.

Uten frykt for uplanlagt graviditet, blir en kvinne mer selvsikker, avslappet og temperamentsfull.

I motsetning til orale prevensjonsmidler, krever spiralen ingen begrensninger og daglig overvåking. Det føles heller ikke av en mann. Den intrauterine enheten + sølv beskytter ikke bare uønsket graviditet, men reduserer også risikoen for inflammatoriske prosesser i bekkenet.

Bivirkninger

Til tross for all glede av intrauterin enheten og dens effektivitet, ikke glem at dette er først og fremst en medisinering, og den har bivirkninger. Blant dem er:

  • øker risikoen for infeksjon i livmorhulen
  • mengden av blødning under menstruasjon øker betydelig
  • med feil utføring av livmor kan en kvinne oppleve smerter i underlivet
  • ikke-hormonell spole beskytter ikke mot ektopisk graviditet
  • Etter fjerning av lUD, er det nødvendig å bruke kondom i de første 3-4 månedene, fordi det er fare for ektopisk graviditet
  • spiralen beskytter ikke mot seksuelt overførbare infeksjoner, derfor er det ikke egnet for kvinner som ikke har en vanlig partner

Intrauterin enhet, vurderinger

  • Noen kvinner er redd for at hvis du legger på en hormonell spole, begynner du å bli fett, ditt humør vil forverres og brystet ditt vil skade. Faktisk vil noen endringer bli observert de første 1-1.5 månedene, til kroppen blir brukt. Hvis de fortsetter videre, må helixen fjernes.
  • Etter å ha installert IUD øker blodtapet under menstruasjonen. Dette må tas i betraktning. Hvis en kvinne allerede er så rik, bør hun velge hormonell lUD. De tvert imot reduserer blodsirkulasjonen.
  • Det er bekymringer at marinen kan falle. Ja, dette skjer, så du trenger en måned etter at installasjonen skal komme til gynekologen for et besøk, og deretter bli observert hvert halvår.
  • kvinner er redd for å etablere en spiral etter fødsel. Hva om det på en eller annen måte påvirker amming? Faktisk, hvis lUD ikke er hormonalt, forblir helixen nesten den eneste mulige beskyttelsesmåten under amming. Det er mye mer farlig å bruke orale prevensjonsmidler.

Fordeler og ulemper ved bruk av intrauterin enhet

Goodies

  • intrauterin enhet er det mest effektive middel for å forhindre graviditet
  • spiralen forstyrrer ikke veggene i skjeden for å absorbere hormoner og enzymer i mannlig sædceller
  • du trenger ikke å ta piller hver dag samtidig og bekymre deg hvis du ikke tar dem i tide
  • spiral har et langt liv
  • Hvis spiralen er ikke-hormonell, forårsaker det ikke fysiologiske endringer i kvinnens kropp
  • en mann føler ikke ubehag under samleie, i motsetning til kondom eller ring
  • installering av intrauterin enhet krever ikke store finansielle investeringer
  • Når helixen er fjernet, kan kvinnen bli gravid ganske raskt

cons

  • For installasjon av Navy er det kontraindikasjoner
  • Ikke egnet for kvinner som fødes
  • Beskytter ikke mot seksuelt overførbare sykdommer, derfor er den ikke egnet for ugifte kvinner og ikke har en vanlig partner
  • når du bruker en spiral, kan ektopisk graviditet oppstå
  • blødning øker i løpet av menstruasjonen
  • Hvis den er installert feil, kan helixen vokse ut i livmoren

Intrauterin enhet - alle fordeler og ulemper

Den moderne intrauterine enheten er en liten enhet laget av plast og har en T-form. Ofte er spiralene dekket av ulike metaller, slike spiraler som inneholder hormoner produseres. I dag er det et av de mest populære prevensjonsmidler, da det gir tilstrekkelig pålitelig beskyttelse, og prisen på den intrauterine enheten er tilgjengelig for enhver kvinne.

Mange kvinner velger en spiral for seg selv, uten å være fullt kjent med særegenheter av effekten på kroppen, noe som fører til problemer i fremtiden. Derfor, før du velger en prevensjonsmetode for deg selv, inkludert spiralen, er det nødvendig å studere all informasjon om den og nøye analysere alle fordeler og ulemper.

Hva er intrauterin enhet og hvordan fungerer det (Video)

Den intrauterine enheten er i dag en av de mest effektive prevensjonsmetodene. Etter installasjonen er sannsynligheten for uønsket graviditet redusert til noen tiendedeler av prosent. Moderne spiraler har svært kompakte dimensjoner og er veldig enkle å installere, mens deres effektivitet ikke reduseres fra dette.

Den intrauterine enheten virker i to retninger samtidig. Dens tilstedeværelse i livmoren gjør det umulig å implantere embryoet. Derfor forekommer ikke selv om eggcellen befruktes, graviditet eller selve fiksering av cellen og dannelsen av embryoen. Også ofte spiral dekke forskjellige metaller, slik som kobber, sølv eller gull, som virker på sperm, noe som gjør dem ute av stand til å befrukte det minimerer ikke bare muligheten for implantering av et befruktet celle, men også muligheten for befruktning.

Spiralen beskytter mot uønsket graviditet på flere måter samtidig, og garanterer nesten hundre prosent effekt.

Videre er det i dag helix inneholder hormoner, som, i tillegg til alle de nevnte egenskaper, frigjøre hormonet sakte stoff som hemmer veksten av endometriet, reduserer livmorhalsen permeabilitet for sædceller og fører til forsvinningen av menstruasjon. Slike spiraler regner vanligvis med flere års arbeid.

Hva er intrauterine enheter - typer og materialer

De fleste moderne spiraler har formen på bokstaven T, siden dette skjemaet er den mest fysiologiske. De mest populære er enkle plastspiraler med kobberbelegg. En slik helix tildeler konstant spor av kobber, som påvirker tilstanden til spermatozoa negativt. De er svært effektive, mens prisen på intrauterin enheten forblir veldig rimelig. Dette er spesielt merkbart når du vurderer at en slik spiral kan forbli i kroppen til en kvinne opptil 10 år. I tillegg til de T-formede kobber spiraler, produseres Multiload spiraler, som har form av en halv-oval. De er mer sikkert festet i livmor, faller sjelden ut, noe som gjør dem mer pålitelige.

Visse typer intrauterine enheter med edle metaller er ganske populære i disse dager. Slike spiraler kan ha et gull eller sølv belegg, eller en kjerne av edelt metall. Slike spoler blir ofte valgt fordi edle metaller angivelig mer effektivt beskytter mot graviditet, men dette har ingen medisinsk begrunnelse. Når det gjelder desinfiserende virkning av edle metaller, er gull og sølv spiraler virkelig i stand til å forhindre utvikling av inflammatoriske prosesser. Men prisen på en intrauterin enhet med edle metaller avtar ofte pasienter.

Plast spiraler med kobber er de mest populære i dag, men du kan også velge hormonelle systemer eller spiraler med edle metaller.

Den mest moderne typen intrauterine enheter er hormonholdige spoler. Slike spiraler er svært effektive, og ikke bare nesten hundre prosent beskytter mot graviditet, men bidrar også til å kurere endometrial hyperplasi, adenom i begynnelsen og alvorlige menstruasjonskramper. Men vi må forstå at en slik spiral også har alle bivirkningene av hormonelle stoffer.

Installasjon og fjerning av intrauterin enhet

Mange kvinner nekter å bruke intrauterine enheter på grunn av at de er redd av prosessen med installasjon og fjerning. Faktisk er alt veldig enkelt og nesten smertefritt. Før prosedyren for installering av intrauterin enhet, utføres en undersøkelse på en gynekologisk stol. Det er nødvendig å utelukke tilstedeværelse av inflammatoriske sykdommer, STD, vanligvis også utføre PAP-test og kolposkopi, så vel som ultralyd. Dette bidrar til å eliminere tilstedeværelsen av kontraindikasjoner til installasjonen av spiralen, så vel som graviditet.

Installasjonen av intrauterin enheten tar bare noen få minutter og krever ikke anestesi. Visse ubehag er selvsagt mulig, de kommer vanligvis til de som ikke har født. Men hvis legen gjør alt riktig, vil slike følelser være minimal. Etter installering av intrauterin enhet, er det nødvendig med ultralyd for å overvåke sin posisjon. Innen 4 uker etter installasjonsprosedyren, er det nødvendig å besøke gynekologen igjen for å overvåke spiralens stilling og analysere mulige problemer.

Det er mulig å installere spiralen praktisk talt på en hvilken som helst syklusdag, men det er best å gjøre det i løpet av de første 7 dagene av syklusen. Dette vil helt eliminere muligheten for graviditet på tidspunktet for installasjonen. I tillegg reduserer det muligheten for uautorisert utvisning av helixen fra livmoren. Spiralen kan også brukes som en nødmetode. Hvis du installerer det innen 5 dager fra samleie, vil det bidra til å unngå graviditet mye mer effektivt enn hormonelle piller.

Med riktig tilnærming og tilstrekkelig dyktighet fra legen er installasjonen og fjerningen av spiralen nesten smertefri.

Fjernelse av intrauterin enhet utføres når kvinnen bestemmer seg for å bli gravid. I tillegg fjernes spiralen ved utløpet av den tiden den ble installert på. Det er best å fjerne intrauterin enheten under menstruasjon. I løpet av denne perioden åpner livmorhalsen noe, så fjerningen av spiralen vil føre til minst ubehag. Fjerning av den intrauterine enheten utføres ved hjelp av spesielle tråder festet til den. Etter ekstraksjon skal helixen vises til pasienten for å sikre at den er nøyaktig fjernet. Deretter utføres en ultralydundersøkelse for å eliminere muligheten for at en del av enheten forblir inne i kroppen.

Fordeler med en spiral over andre prevensjonsmetoder

Fordelene ved intrauterin enhet i form av vurderinger er mange. Det første som tiltrekker seg flest pasienter er den relativt lave prisen på intrauterin enhet med lang levetid, opptil 10 år. Dette gir deg mulighet til å spare mye penger når du sammenligner med prevensjonsmetoder eller hormonelle prevensjonsmidler.

Det andre ubestridelige pluss av spiralen er muligheten til å sette den en gang og glemme beskyttelse i flere år. Dette er svært viktig for gifte kvinner som lever et aktivt og vanlig sexliv. Å tenke hver morgen om piller eller å være redd for å bli gravid minst hver natt er ubehagelig.

Komfort og lav pris er de viktigste fordelene med intrauterine enheter.

I dag kan du hente en spiral som ikke bare beskytter mot uønsket graviditet, men vil også ha helbredende egenskaper. Det er spiraler med en bakteriedrepende effekt, samt spiraler med hormonelle komponenter. Selv om vurderinger av intrauterine enheter også forårsaker bivirkninger, forårsaker de aldri fedme, blødningsforstyrrelser og hodepine, som hormonelle stoffer. Det er også viktig at spiraler (unntatt hormonal) ikke påvirker laktasjonen negativt og ikke er kontraindisert i denne perioden.

Noen ganger klager menn om ubehag under samleie fra helixen, men oftere er det selvhypnose, og hvis de ikke blir advart om dette, legger de ikke merke til noe.

Bivirkninger ved bruk av en spiral

Selv om de fleste av anmeldelsene på lUD er positive og overbevisende i deres sikkerhet og bekvemmelighet, er det også rapporter om negative bivirkninger ved bruk av spoler. Det er rimelig å si at alle problemene knyttet til bruken av helix forsvinner oftest innen få måneder etter installasjonen, men ikke alle kvinner overlever denne perioden. Hvis ubehaget ikke passerer, kreves fjerning av intrauterin enhet.

Etter at du har valgt den beste intrauterin enheten og dens installasjon, kan det oppstå smerte i underlivet, noen ganger er det blodig utslipp i midten av syklusen, menstruasjonen kan bli lengre og mer smertefull. Noen ganger kan spiralen spontant forlate livmoren, spesielt ofte skjer dette etter løfting av vekter.

De fleste bivirkningene av spiralene passerer om noen måneder.

I tillegg, når du bruker en spiral, som alle andre prevensjonsmidler, er det en minimal sannsynlighet for graviditet. I dette tilfellet er det ofte ektopisk. Men selv en normal graviditet med spiral krever ofte avbrudd.

Kontraindikasjoner for installering av intrauterin enhet

Uansett hvilken type lUD du velger, må du vurdere at ikke alle kvinner er egnet for dem. Uavhengig av kvalitet og pris på intrauterin enhet, er det forhold hvor det ikke kan brukes. Slike tilstander innbefatter en hvilken som helst sykdom som deformerer livmorhalskanalen eller livmorhulen. Disse inkluderer innsnevring av kanalen i livmoderhalsen, salen eller tohornet livmor, myoma. Det er ikke nødvendig å bruke en spiral og de som har blitt diagnostisert med en ektopisk graviditet i det siste.

Før du installerer intrauterin enheten, er det svært viktig å studere listen over kontraindikasjoner til dem.

Selv om vurderinger av intrauterine enheter er mest positive, anbefales ikke bruk av dem:

  • med hyppige kjønnsinfeksjoner og inflammatoriske kjønnsorganer;
  • i nærvær av kjønnsvulster og cervikal erosjon;
  • hos ungdom og nulliparøse kvinner;
  • med hyppig endring av seksuelle partnere.

Gynekologen vil bidra til å avgjøre om du skal sette en spiral og velge riktig type intrauterin enhet. Heldigvis er situasjoner der alle typer lUD er kontraindisert eller når de forårsaker ubehagelige bivirkninger, sjeldne, i dag er det en av de enkleste og sikreste metodene for prevensjon.